3 текста молитв святому Феодосию Кавказскому и как их читать, о чем просят

Молитвы, обращенные к Феодосию Кавказскому, как правило, содержат просьбы об укреплении веры, об улучшении отношений внутри семьи или о получении душевной гармонии. Святой, который совершил сознательный переход к вере от земного бытия, всегда помогает тем, кто к нему обращается. Иеросхимонах жил боле 100 лет. За это время он совершил 3 подвига, которые сделали его почитаемым.

Кто такой Феодосий Кавказский

Путь иеросхимонаха Русской православной церкви начинался с Афона. В возрасте 3 лет мальчик ушел из дома и отправился на святую гору, чтобы помолиться Богу. Он попал туда с группой паломников, был обласкан и принят на проживание. Согласно православным источникам, на Афоне много лет спустя молодой Феодосий принял постриг.

Настоящая фамилия святого – Кашин, после пострига он назвался «Кавказским». Считается, что за всю жизнь иеросхимонах совершил 3 величайших подвига. Это монашество, старчество и юродство.

Святым местом для Феодосия на протяжении всей жизни оставался Афон. Он покидал его только для того, чтобы 60 лет служить возле Гроба Господня. Перед смертью Феодосий вновь вернулся на святую гору.

О чем молятся святому

Святого старца традиционно просят о помощи в семейных делах.

Кроме того, старцу молятся об укреплении веры и поиске гармонии. Он помогает, когда у человека на душе особенно тяжело.

Полные тексты молитв Феодосию Кавказскому

Для обращений созданы специальные тексты. Они занесены в молитвословы, по которым их удобно читать.

молитва феодосию кавказскому

Молитва

О, святы́й уго́дниче Бо́жий, преподо́бне о́тче Феодо́сие! Ты́, от ю́ности Христа́ возлюби́вый и Еди́ному Ему́ после́довавый, удали́лся на Святу́ю го́ру Афо́нскую, в уде́л Ма́тери Бо́жией, и отту́да ко Гро́бу Госпо́дню прите́кл еси́. Та́м во свяще́нном са́не мно́го ле́т пребыва́я, соверша́л усердные моле́ния за Зе́млю Росси́йскую, за Це́рковь Правосла́вную и за наро́д русский. Егда́ же постигло Ру́сь Святу́ю лихолетие безбо́жия, оста́вил ты́ Афо́н и Иерусали́м и вернулся во Оте́чество свое́, разделя́я горе́ и страда́ния наро́да своего́ и Це́ркви на́шей свято́й, ка́к мона́х и священнослужи́тель, да́же до темничного заточе́ния. Ве́ра твоя́, кро́тость, смире́ние и терпе́ние умиляли огрубевшие се́рдца в заточе́нии с тобо́ю пребывавших. В го́ды бра́ни ты́, о́тче, помога́л наро́ду правосла́вному одолеть врага́ и супоста́та, и мно́гих, от уны́ния, горя́ и отча́яния жи́знь свою́ покончить хоте́вших, спа́сл еси́. По́мощию твое́ю укреплялись верные в упова́нии свое́м, я́ко Госпо́дь не оста́вит Оте́чество на́ше, Ма́терь Бо́жия сохрани́т уде́л Сво́й, и гне́в Бо́жий Ея́ моли́твами на ми́лость претвори́тся. Многотру́дный тво́й по́двиг Христа́ ра́ди юро́дства удиви́л, о́тче, не то́лько на́с земны́х, но и небожи́телей, являвшихся тебе́. Вот что́ мо́жет сотворить моли́тва пра́ведника, ве́рою кре́пкой поспешеству́емая. Ты́ знаешь ну́жды и печа́ли на́ши, преподо́бне о́тче Феодо́сие, знаешь и жела́ние на́ше со Христо́м бы́ти. Пройдя те́сный и терни́стый пу́ть земна́го бытия́, ты́ нес яре́м тя́жкий от бра́тий свои́х, от неве́рных и соплеменников. Вспомни о на́с, ста́рче Бо́жий, у престо́ла Госпо́дня, и́бо ты́ обеща́л помога́ть все́м, кто́ обрати́тся к тебе́. Па́мять на земле́ Кавказской о тебе́, о́тче, не оскудева́ет и поны́не: с ве́рою и упова́нием притека́ют православные лю́ди к ме́сту твоего́ упокое́ния, прося́ заступле́ния и по́мощи. Про́сим же тя́, преподо́бне о́тче Феодо́сие: помоги́ на́м в тру́дный ча́с жи́зни, в минуты скорбе́й и страда́ний, умоли́ Нача́льника Ми́ра Го́спода, да умягчи́т о́н злые и огрубевшие се́рдца человеческие и умири́т наро́ды Кавказа. Да разори́т нечести́вые сове́ты раско́льников и еретико́в, восстаю́щих на Це́рковь Ру́сскую Святу́ю. Твои́ми моли́твами, свя́тче Бо́жий, да прости́т на́м Госпо́дь всякие прегреше́ния, да минуют на́с стре́лы вра́жия и ко́зни диа́вольския. Испроси́ у Творца́ и Промысли́теля жи́зни на́шея Го́спода вре́мя на покая́ние, от па́губы — избавле́ние, боля́щим — здра́вие, па́дшим — возстановле́ние, скорбя́щим — утеше́ние, ча́дам во стра́хе Бо́жием воспита́ние, отходя́щим к ве́чности — благо́е уготовле́ние, отше́дшим — упокое́ние и Небе́снаго Ца́рствия наследование. Бу́ди, о́тче Феодо́сие, покрови́телем и помо́щником все́м ве́рным земли́ Кавказской. Да укрепи́тся и умно́жится на не́й и во все́й Руси́ Вели́кой Свято́е Правосла́вие. Мы́ же, укрепляемые святы́ми твои́ми моли́твами, просла́вим Живонача́льную Тро́ицу и твое́ освяще́нное Бо́гом и́мя, ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

молитва феодосию кавказскому

Акафист

Кондак 1

Избранный угодниче Христов и преславный чудотворче, преподобне отче Феодосие, подвиги твоими Ангелы удививый и человеки многия из глубины греховныя изведый, умоли и о нас прославльшаго тя Господа, и от бед и напастей нас свободи, любовию зовущих ти:

Радуйся, преподобне Феодосие, Кавказский чудотворче.

Ангелов Творец избра тя от чрева матери твоея и рождестве твоем показа знамение будущаго монашеского жития твоего, да, будеши, богоблаженне Феодосие, молитвенником ко Господу и Пречистей его Матери за весь мир. Мы же грешники, уповающе на скорую помощь твою, взываем ти сице:

Радуйся, от чрева матери Господом избранный;

Радуйся, еще в детстве к служению Богу преднареченный.

Радуйся, в рождестве твоем чудное знамение монашеского жития явивый;

Радуйся, в юности строгость монашеского жития показавый.

Радуйся, Христа всем сердцем возлюбивый;

Радуйся, ум и сердце Господу предавый.

Радуйся, народа российского молитвенное ограждение;

Радуйся, земли кавказския священное украшение.

Радуйся, преподобне Феодосие, Кавказский чудотворче.

молитва феодосию кавказскому

Кондак 2

Видя Господь благое сердца твоего изволение, яко от младенчества имел еси велию любовь к Нему и немолчно прославлял еси Имя Господне, уготова ти ангельское житие во Святей горе Афонстей. Там же во смирении и послушании пребывал еси, научая нас Единаго Бога любити и Того ради вся земная презирати, вопиюще Ему: Аллилуиа.

Разум имея Богом просвещенный, преподобне отче Феодосие, на Раевом камне от младенчества молитися Богу навыкл еси, веру крепкую, надежду несумненную, любовь истинную к Нему стяжал еси, и стопы своя ко Святей горе Афонстей направивый, тем же ублажаем тя сице:

Радуйся, от младенчества молитву ко Господу устами творивый;

Радуйся, с ранних лет любовию пламенной к Нему возгоревый.

Радуйся, на Святой горе Афонстей во отрочестве ангельски поживый;

Радуйся, там многие послушания понесый.

Радуйся, усердный к Богу и Матери Божией молитвенниче;

Радуйся, истинного покаяния проповедниче.

Радуйся, скорбящим скорое утешение и вразумление;

Радуйся, присное и неложное их успокоение.

Радуйся, преподобне Феодосие, Кавказский чудотворче.

молитва феодосию кавказскому

Кондак 3

Силу, данную ти свыше, принял еси, преподобне отче Феодосие, изгоняти всякую силу вражию. И того ради с кротостью и смирением уврачевал еси одержимую бесом жену знатную, да сие чудо видяще, вси людие прославиша Бога, вопиюще Ему: Аллилуиа

Имуще тя, изрядный угодниче Христов Феодосие, воителя противу силы бесовския, теплаго молитвенника и предстателя пред Господом о нас, недостойных, любовию твоею побеждаеми, со умилением зовем ти:

Радуйся, во юности Духа Святаго от Господа получивый;

Радуйся, жену знатную, бесом одержимую, будучи отроком, исцеливый.

Радуйся, воине Христов добропобедный;

Радуйся, предстателю о нас к Богу и Богородице непостыдный.

Радуйся, силу чудес от Бога явивый;

Радуйся, плотския похоти умертвивый.

Радуйся, Небесного Царя избранниче предивный;

Радуйся, козни диавольския победивый.

Радуйся, преподобне Феодосие, Кавказский чудотворче.

молитва феодосию кавказскому

Тропарь

От ю́ности Христа́ возлюби́л еси́, блаже́нне, и Его́ ра́ди на Свято́й Афо́н и ко Гро́бу Госпо́дню удали́лся еси́, и та́мо благода́тию и да́ром чуде́с обогати́вся, в страну́ Росси́йскую к лю́дем свои́м возврати́лся еси́. Наро́ды Кавказа в годи́ну гоне́ний моли́твами, по́двигом юро́дства и чудесы́ мно́гими во Правосла́вии укрепи́вый, преподо́бне о́тче Феодо́сие, моли́ Христа́ Бо́га, да укрепи́т Госпо́дь лю́ди, зде́ живу́щия, во Правосла́вии, и огради́т зе́млю на́шу ми́ром, и спасе́т все́х, я́ко милосе́рд.

молитва феодосию кавказскому

Правила чтения

Основными требованиями к произнесению просьб остаются полное уединение и сосредоточение. Лучше выбирать для этого ранние утренние часы, когда мысли чисты и ясны. Оптимальный вариант – обращение к обозначенному лику старца. Икона со святым иеросхимником может находиться в домашнем иконостасе в соответствии с правилами иерархического размещения.

Поделиться
Отправить
Класснуть
Вотсапнуть
Запинить
Помогла статья? Оцените её
(Пока оценок нет)
Загрузка...
 рассчитывает на Вашу помощь!
Добавить комментарий

Adblock
detector